Teaterskolan ordnar läger för barn i åldern 7 - 12 år tre gånger per år: på höstlovet, sportlovet och sommarlovet.

De här lägren är öppna också för barn som inte är teaterskolans elever och är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med Teaterskolans verksamhet och hur det känns att studera hos oss. Samtidigt får eleverna också träffa nya ansikten, både från olika grupper inom teaterskolan samt nya teaterintresserade barn.

Höstlovslägret och Sportlovslägret tillhör temastudierna och teaterskolans elever får följaktligen temastudietimmarna till godo i sina studier. De här två lägren ingår därför i terminsavgiften för teaterskolans elever. Barn som inte studerar i Teaterskolan betalar deltagaravgift för lägren.

Lägren har oftast specifika teman som vi arbetar med. Det kan röra sig om olika arbetssätt inom drama och teater, till exempel processdrama, fysisk teater, clown och rolltagande eller mera övergripande teman så som sagor, äventyr, element, platser och så vidare.
Ofta leds undervisningen på lägren också av flera gästlärare som möjliggör konstöverskridande upplevelser i till exempel musik och röstanvändning, ordkonst, dans och akrobatik. Dessutom siktar vi på att inkludera pyssel i programmet. Alla läger inkluderar mellanmål och lunch. 

DOTs SOMMARLÄGER 2021:
Kalabalik i teatergarderoben!
OBS! FULLBOKAT!

På vårt dramaläger får du bekanta dig med teatergarderoben. Med hjälp av kläder och smink kan man förvandla sig till allt mellan fantasikaraktärer och historiska figurer. Kostymer och maskering hjälper skådespelaren i sitt arbete att gestalta sin roll och fungerar också som inspiration till alldeles nya berättelser. På lägret klär vi ut oss och låter kläderna inspirera oss att hitta nya rollfigurer. Vi bekantar oss med gammaldags klädstilar och utnyttjar förklädnader i olika teaterlekar och -övningar.

Målgrupp: 7-12 år
Tid: 7-9.juni kl. 9-15
Plats: DOTs studio 2, Medelhavsgatan 14, Helsingfors
Pris: Gratis för teaterskolans elever, för övriga 90 euro (inklusive lunch och mellanmål båda dagarna)
Mer information: info@teaterskolandot.fi 

Uppdaterad 18.3.2021:
Lägret är nu fullbokat. Ta kontakt info@teaterskolandot.fi i fall ni vill fråga efter reservplatser. 

DOTs höstlovsläger 2020: Superhjältarnas höstakademi!
 

På vårt dramaläger får du komma med på superhjältarnas höstakademi. Det är en skola för blivande superhjältar där du får hitta på en egen fantasikaraktär och hitta dina dolda krafter. Som grupp möter vi spännande uppdrag och utmaningar som vi löser med hjälp av teaterlek. 

Målgrupp: 7-12 år
Tid: 15.-16.10. kl 9-15
Plats: DOTs studio 2, Medelhavsgatan 14, Helsingfors
Pris: Gratis för teaterskolans elever, för övriga 60 euro (inklusive lunch och mellanmål alla tre dagar)
Mer information: info@teaterskolandot.fi.

OBS! Platserna (15st.) fylls i anmälningsordning.